Alegeri prezidențiale 2019. Ce candidați ajung în turul doi. Sondaj IMAS

Adrian, 04 nov.. 2019

Un sondaj IMAS, la comanda EUROPA FM, arată că președintele actual Klaus Iohannis se califică în turul doi al alegerilor prezidențiale 2019 cu un procent de 45%. Pe locul doi se situează Mircea Diaconu, cu 16%, urmat de președintele PSD, Viorica Dăncilă , cu 15,1%, urmată, în ordine, de președintele USR-PLUS, Dan Barna, cu 12,6%, candidatul independent Theodor Paleologu (cu 16,9%) și Kelemen Hunor (UDMR), cu 2,9%.

Viorica Dăncilă spune că nu există ca ea să nu intre în turul doi

Viorica Dancila despre alegerile prezidentiale 2019
Viorica Dancila despre alegerile prezidentiale 2019

“Nu există nu intrăm în turul doi. Nu există pentru că sunt singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis, pentru că ceilalţi am văzut că au ascultat ordinele candidatului Iohannis atunci când le-a spus să voteze moţiunea de cenzură. Cei care ascultă ordinele nu pot fi contracandidaţi, decât poate soldaţi disciplinaţi”, a răspuns Dăncilă, fiind întrebată de presă dacă are de gând să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD în caz că nu va intra în turul doi al prezidenţialelor.

Dancilă este încrezătoare în susținerea românilor

De asemenea, ea a fost întrebată şi cât de încrezătoare este că va intra în turul doi. “Sunt încrezătoare în susţinerea poporului român şi atâta timp cât crezi în oameni, crezi şi în posibilităţile tale”, a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.

SONDAJ pentru alegerile prezidențiale 2019. Surpriza de pe locul 2
SONDAJ pentru alegerile prezidențiale 2019. Surpriza de pe locul 2

Sondajul a fost realizat la cererea EUROPA FM în 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3,1%.← Close