Alertă meteo! ANM a emis cod galben în mai multe zone din țară

Bosioc Cristina, 22 ian.. 2020

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic, care intră în vigoare astăzi la ora 16 și este valabil până în 23 ianuarie la ora 20. Meteorologii spun că vântul va bate cu 100 km pe oră în anumite zone din țară!

Alertă meteo! ANM a emis cod galben în mai multe zone din țară

Zona cea mai afectată de vântul puternic este cea a Carpaților Meridionali și local în Orientali. Aici vor fi prezente intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h.

Avertizarea de cod galben este valabilă și în  Moldova, unde vântul se va intensifica treptat, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h. Aceasta este valabilă în următoarele localități:

Județul Neamţ: Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Piatra Șoimului, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Podoleni, Bodești, Rediu, Girov, Gârcina, Alexandru cel Bun, Negrești, Dobreni;

Tot în Moldova în cursul zilei de 23 ianuarie, rafelele de vânt vor atinge chiar și la 70…80 de kilometri pe oră.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei și în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h.

Este valabil și un cod galben de burniță care depune polei în județele Maramureș și Satu Mare.

Citește și: HOROSCOP săptămâna 20-26 ianuarie Camelia Pătrășcanu. Leii sunt creativi, cu gândul la vacanță, Scorpionii văd doar bani în fața ochilor!← Close