Alexandra Ungureanu, despre boala de care suferă: „Am ajuns de multe ori la urgențe, din cauza durerilor”

Bosioc Cristina, 15 ian.. 2020

Alexandra Ungureanu a vorbit recent în cadrul unei emisiuni tv despre boala autoimună de care suferă și care îi umbrește uneori cele mai frumoase zile. Artista a povestit cât de greu îi este de fapt să trăiască cu această afecțiune și cum a descoperit că suferă de această afecțiune cu care se confruntă tot mai multe femei în zilele noastre.

Alexandra Ungureanu, despre boala de care suferă: „Am ajuns de multe ori la urgențe, din cauza durerilor”

La 37 de ani, Alexandra Ungureanu trece printr-o perioadă frumoasă pe plan personal și artistic, care este însă umbrită de boala autoimună de care suferă.

Artista a vorbit recent la Pro tv, despre endometrioză, sau cum i se mai spune în popor, boala femeilor neiubite.

„Acum doi ani, am aflat că am endometrioză.  Am descoperit această afecțiune la un control annual. Endometrioza reprezintă migrarea endometrului. Endometrul este țesutul care căptușește uterul. Endometrioza afectează femeile la vârsta reproductive. Doctorul meu ginecolog a văzut că am niște chisturi mari. Chisturile aveau aspect hemoragic, aveam dureri insuportabile. Am ajuns de multe ori la urgențe, din cauza durerilor’, a declarat Alexandra Ungureanu la „Vorbește lumea’

Endometrioza este o afecțiune des întâlnită la femeile tinere și este una dintre principalele cauze de infertilitate feminină. Această afecțiune este, de multe ori dureroasă și reprezintă creșterea în afara uterului a țesutului (denumit endometru) care căptușește uterul pe interior și care sângerează la fiecare menstruație.

Endometrioza poate provoca durere care este deseori severă, mai ales în perioadele menstruale. Pot apărea, de asemenea, probleme de fertilitate, dar există tratamente eficiente pentru tratarea acestei boli.

Citește și: Meghan Markle, motivul pentru care Prințul Harry și David Beckham s-au certat

Citește și: Decizie fără precedent a prințului Harry și Meghan! Își „dau demisia” de la Casa Regală← Close