Avantajele nebănuite ale pariurilor online: Cash Out, Pariuri Live, Taxe, Cote & Promoții

Adrian, 16 oct.. 2019

La fel cum nu există o casă de pariuri online despre care să se poată spune că este cea mai bună, pentru că fiecare are punctele sale forte, dar și anumite minusuri, la fel se întâmplă și atunci când comparăm pariurile plasate în agenții cu cele jucate pe internet. Există, totuși, anumite argumente care i-au determinat pe mulți pariori din România să-și plaseze și să-și verifice biletele online. Industria jocurilor de noroc autohtonă este într-o continuă dezvoltare și ne așteptăm ca în viitor lucrurile să se schimbe. Până una alta, să vedem ce are să ne ofere în prezent piața de pariuri online din România.

De câte ori nu ai ratat șansa de a paria biletul zilei pentru că ai fost prins în trafic, pentru că a fost coadă mare la ghișeu sau pur și simplu pentru că ai uitat ora de început a unor jocuri… Ei bine, dacă pariezi online, este suficient să ai acces la internet și un smartphone, o tabletă sau un PC. Vei putea paria din metrou, din tren, de la serviciu sau chiar noaptea în pat. Dacă au început meciurile, poți juca biletul combinând pariuri pre-meci cu pariuri live, așa că nu este totul pierdut!

Să mai spunem ceva de programul agențiilor, care este, de regulă, între 10:00-22:00? Dacă joci un bilet, la ora 18:45 se termină meciurile, și vrei să-l joci pe al doilea, vei avea banii în cont în doar câteva minute după finalul fazei, reprizei sau al partidei (în funcție de tipul de pariu jucat) și vei putea reinvsti banca imediat. Totodată, dacă vrei să joci anumite strategii de pariuri online celebre, precum Easy Money sau cele concepute pentru Betfair (Betting Exchange) nu vei putea face asta decât dacă pariezi online.

Dacă tot am adus vorba despre plasarea biletelor, să facem o referire la taxe. La pariuri online se plătește 2% taxă per depunere (cu excepția agențiilor Fortuna și Admiral, care au hotărât să suporte ele această taxă) și un impozit reținut la sursă (deci pariorul nu mai trebuie să facă nimic, nu mai are de făcut declarații și drumuri la ANAF) de 1%, atâta vreme cât nu retrage mai mult de 66.750 lei dintr-o lovitură. Aceste condiții sunt foarte avantajoase pentru cei care pariază constant și realizează un rulaj consistent.

Există încă mulți pariori care nu știu că în România se poate paria online 100% legal fără ca utilizator să fie nevoit să aibă un cont bancar sau un card de credit sau debit. Există variantele de depunere prin intermediul cupoanelor Paysafecard, care pot fi achiziționate cu numerar sau chiar efectuând depuneri (dar și retrageri) în agenții terestre sau partenere ale operatorilor. În plus, anumiți bookmakeri acceptă chiar și plăți efectuate prin intermediul unor instituții de plată, precum Smith&Smith. Depunerea minimă în sucursale este de 10 lei. Odată înregistrat, poți merge cu buletinul în agenție pentru a efectua depunerea instant, fără nici un fel de taxe.

În ceea ce privește cotele, discuția este amplă, însă vom încerca să rezumăm totul într-o idee cât se poate de logică: dacă pariezi online, poți avea conturi deschise la zeci de agenții și poți paria de fiecare dată pe cele mai mari cote posibile. Există însă anumite avantaje și mai pronunțate ale pariurilor online, ca de exemplu posibilitatea de a închide biletele înainte ca toate meciurile să fie finalizate. Funcția Cash-Out îți permite să închizi biletul și dacă anumite meciuri nu au început, dar și dacă partida este în desfășurare, indiferent de scor. Ceea ce difereă însă este câștigul oferit, care depinde de probabilitățile de reușită ale biletului în timp real.

Oferta sportivă în sine, este extrem de variată la pariuri online, însă diferențele se văd și mai mult în zona pariurilor antepost și a pariurilor live – de exemplu, poți paria pe câștigătorul următorului punct la tenis sau pe echipa care va avea următorul aut la fotbal, cu ajutorul unor piețe rapide. Există totu felul de opțiuni de pariuri, însă cea mai nouă invenție este Bet Builder: adică operatorul le permite jucătorilor să combine mai multe pronosticuri din același meci pe un singur bilet. La meciul FCSB vs Dinamo, se poate paria că gazdele vor deschide scorul, că oaspeții vor marca cel puțin două goluri în repriza secundă și că arbitrul va arăta cel puțin un cartonaș roșu.

Poate că ești obișnuit cu funcția StanleyBet verificare bilet, însă dacă alegi să pariezi online, poți viziona zeci de mii de evenimente sportive în format live video anual. Totodată, poți revendica numeroase bonusuri și promoții semi-permanente, precum și diverse oferte personalizate, atât în zona de pariuri sportive, cât și pentru cazinou, bingo, poker și altele. Să nu uităm însă de pariurile pe sporturi virtuale (curse câini, curse de cai, speedway, fotbal, tenis etc.), dar nici de pariurile pe zeci de loterii naționale și internaționale, ca de exemplu Loto Polonia, Grecia Kino, Win For Life, Euro Millions, Slovacia Keno, Spania Bono & Primitiva etc. 

Unul dintre dezavantajele pariurilor online este că nu vei putea socializa prea mult, cu excepția amatorilor de cazinou live, care pot comunica prin chat între ei sau cu dealerul. Ce-i drept, nici agențiile nu mai sunt la fel de pline ca altădată, însă unora le lipsește acea atmosferă. Mai există și situații în care ți se întrerupe internetul fix atunci când vroiai să închizi pariul… Și mai mult decât atât, dacă încali regulamentul, te poți trezi cu contul limitat sau suspendat, însă asta ține de tine, atâta vreme cât citești termenii și nu încerci să trișezi în vreun fel, nu ai de ce să-ți faci griji. Mare atenție însă să alegi să joci numai la case licențiate la ONJN și să-i trimiți operatorului documentele solicitate pentru verificarea contului – este o măsură impusă prin lege.← Close