AVERTISMENT. Raed Arafat: „Situația nu este sub control!” / Când ne întoarcem la restricții

Adrian, 12 iul.. 2020

Sâmbătă, România a înregistrat cel mai grav bilanț de la debutul epidemiei de coronavirus în țara noastră: 698 de cazuri noi de infectare și 24 de decese în 24 de ore!

Șeful DSU din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat la TVR că „dinamica este crescătoare, nu este sub control”.

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, avertizează șeful DSU.

Arafat amintește că, pentru a întrerupe lanțul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile – purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții , este discutată în acest moment intenția resticționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat dr. Arafat.

Arafat a mai spus că principala provocare acum este că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, va crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, acest lucru punând presiune pe sistemul sanitar.← Close