Calendar ortodox 29 ianuarie. Rugăciune către Sfântul Ignatie Teoforul pentru iertarea păcatelor

Adrian, 28 ian.. 2020

Calendar ortodox 29 ianuarie. În această zi este prăznuit Sfântul Ignatie Teoforul. Rugăciunile către el te ajută la iertarea păcatelor.

Calendar ortodox 29 ianuarie. Sfântul Ignatie Teoforul a fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Petru. De asemenea, numele ”Teoforul” reprezintă ”purtător de Dumnezeu”. El ar fi fost pruncul pe care Iisus Hristos l-a luat în brațe ca să-l arate ucenicilor ca model de smerenie.

Calendar ortodox 29 ianuarie. Către Sfântul Ignatie Teoforul, creștinii se roagă pentru iertarea păcatelor, dar și pentru a-i alina sufletul.

Calendar ortodox 29 ianuarie. Rugăciune către Sfântul Ignatie Teoforul

Calendar ortodox 29 ianuarie. Rugăciune către Sfântul Ignatie Teoforul pentru iertarea păcatelor
Calendar ortodox 29 ianuarie. Rugăciune către Sfântul Ignatie Teoforul pentru iertarea păcatelor

”Îți mulțumesc Ție, Domnul și Dumnezeul meu, pentru toate cele ce se săvârșesc asupra mea! Îți mulțumesc Ție pentru toate suferințele și ispitele pe care Tu mi le-ai trimis spre curățirea și vindecarea sufletului și a trupului meu, care au fost pângărite și rănite de păcate! Miluiește și mântuiește acele unelte pe care le-ai folosit pentru lecuirea mea, pe acei oameni care mi-au adus jigniri. Binecuvântează-i pe ei în veacul de acum și în cel ce va să fie! Socotește-le lor drept virtute ceea ce au făcut pentru mine! Dă-le lor dintru vistieriile Tale cele veșnice răsplată îmbelșugată. Ce Ți-am adus eu Ție? Oare vreo jertfă bineplăcută? Eu Ți-am adus doar păcate, doar călcări ale dumnezeieștilor Tale porunci. Iartă-mă, Doamne, iartă-mă pe mine, cel vinovat înaintea Ta și înaintea oamenilor! Iartă-mă pe mine, cel fără de răspuns! Dăruiește-mi să mă încredințez și întru adevăr să cunosc că sunt păcătos! Dăruiește-mi să mă lepăd de îndreptățirile cele înșelătoare! Dăruiește-mi pocăință! Dăruiește-mi blândețe și smerenie! Dăruiește-mi dragoste către aproapele, atât către cei prin care Tu mă mângâi, cât și către cei care mă ocărăsc! Dăruiește-mi răbdare întru suferințele mele! Omoară-mă pentru lume!← Close