Caniculă în România. Meteorologii anunță 45 de grade în București

Hoidrag Laurentiu, 02 iul.. 2019

Caniculă în România. Marţi, atmosfera se anunţă mai fierbinte ca luni şi căldura va fi şi mai greu de îndurat. Canicula şi disconfortul termic cuprind majoritatea zonelor şi vom avea frecvent 35-37 de grade la umbră. În a doua parte a zilei apar ceva ploi, cu vijelii şi grindină în nord, nord-est şi la munte. În rest, cer senin şi o scădere treptată a nivelului presiunii atmosferice.

Cum va fi vremea în fiecare regiune a ţării

Vremea sud-estul ţării: căldura năucitoare, soare cât e ziua de lungă şi temperaturi de 37 de grade în zona Bărăganului.

Se încinge atmosfera şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu prea apar norii, vântul va fi fierbinte, iar mercurul saltă mai mult decât ieri, când s-au resimţit 39 de grade. Astăzi, zăpuşeala va fi şi mai mare.

Vremea în nordul Moldovei şi în Bucovina. Canicula se extinde şi cuprinde mare parte a provinciei, iar către seară apar şi ploile. Vor fi torenţiale, cu vijelii şi grindină.

Căldură înăbuşitoare găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Dimineaţa va fi plăcută, însă în câteva ore, aerul devine irespirabil. Se atinge pragul caniculei şi în această zonă.

În vestul ţării, arşiţa va fi şi mai neîndurătoare. Ieri temperaturile resimţite au atins chiar 41 în sudul Banatului. Azi va fi mai rău. Staţi la umbră şi reduceţi orice deplasare.

Şi în Transilvania găsim atmosfera sufocantă, foarte puţini nori şi temperaturi la limita caniculei. Abia la noapte se mai răcoreşte…

Citește și:

Soare dogoritor şi o căldură insuportabilă se anunţă şi în Oltenia. Probabil că se face mai cald decât ieri. Noaptea va fi una tropicală: temperaturile minime rămân peste pragul de 20 de grade.

În sudul ţării, cam aceeaşi situaţie. Zăpuşeala mare spre amiază, canicula mai târziu şi un disconfort termic major.

Caniculă în România. În Bucureşti, avem altă zi chinuitor de caldă. Aerul se încinge mai tare, cerul se menţine senin iar stresul temic va fi accentuat. La umbra vor fi 36-37 de grade, însă în plin soare am putea simţi chiar şi 45 de grade. Acum sunt 22 de grade în centrul oraşului.

Cum va fi vremea la munte şi pe Litoral

La munte, vor fi schimbări perceptibile în perioada următoare. Astăzi avem vreme caldă şi însorită până după prânz. Mai târziu apar ploi scurte, dar consistente, în Apuseni şi în nordul Orientalilor. La această oră, la Sinaia cota 1500 sunt 24 de grade, un pic mai cald decât în Bucureşti.

Pe litoral urmează o perioadă cu vreme caldă, dar apa mării va fi mai rece decât în ultimele săptămâni. Astăzi, cerul va fi senin, iar atmosfera înăbuşitoare. Umezeala va fi ridicată şi stresul termic extrem.

Citește mai mult AICI← Close