Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu. Klaus Iohannis a semnat decretul

Barna Adrian, 11 iul.. 2019

Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu. Zeci de mii de români vor primi salarii mai mari în următoarea perioadă. Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede un sport de zece la sută la salariu pentru o mulțime de bugetari.

Angajații care vor primi 10% în plus la salariu

Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu. Angajații din școli vor beneficia, în următoarea perioadă, de o majorare de salariu de zece la sută din venitul de bază pentru suprasolicitare neuropsihică. Este vorba despre personalul didactic sau nedidactic de conducere din unităţilor de învăţământ.

Proiectul de modificare a legii salarizării, susţinut de toate partidele parlamentare, a fost promulgat joi de preşedintele Klaus Iohannis.

Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu. Decretul vizează Legea nr. 61/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este vizat personalul din învățământul universitar și preuniversitar, potrivit Capital.

Decretele semnate de Klaus Iohanis pe 11 iulie
Decretele semnate de Klaus Iohanis pe 11 iulie

Citește și:

Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu

Conform acestei legi, angajații vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).← Close