Ce se întâmplă cu pensiile în luna decembrie

Bosioc Cristina, 09 dec.. 2019

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre ce se întâmplă cu pensiile în luna decembrie. Aceasta a afirmat că nu vor mai exista întârzieri în această lună, dar nu a precizat dacă vor fi date mai devreme.

Ce se întâmplă cu pensiile în luna decembrie

Violeta Alexandru a fost întreabă dacă pensiile vor ajunge mai devreme luna aceasta, având în vedere că vin sărbătorile. Ministrul a răspuns că se va asigura ca pensiile să ajungă la timp, însă nu a menționat dacă ar putea fi date mai devreme.

Să știți că sunt foarte atentă să nu se depășească niciun termen. Lucrez strâns cu echipa Casei Naționale de Pensii, în condițiile în care, din păcate, președintele Casei de Pensii întârzie să apară la serviciu pentru a putea genera schimbările de conducere de care aș fi avut nevoie pentru a putea face o planificare mai bună.

Sunt foarte atentă la aceste aspecte. Nu se va întârzia nicio pensie. Sunt în contact direct și foarte atentă să nu existe asemenea situații”, a declarat Violeta Alexandru.

Vă reamintim că în anii trecuți pensiile au ajuns mai devreme la toată lumea, în luna decembrie. Perioada de încasare a drepturilor din pensie este cuprinsă între 1 și 15 ale lunii, pentru cei care o încasează la domiciliu.

O veste tristă pentru unii pensionari a venit ieri de la Ludovic Orban care a anunțat că vrea să revină la măsura luată în timpul guvernării Boc, aceea de a nu mai cumula pensiile cu salariile la stat. Mai exact, este vorba de anumite condiții privind cumulul pensiilor și salariilor, așa cum se stipula și în legea făcută de guvernul Boc în 2009.

Citește și: Ludovic Orban a vorbit despre cumulul pensiei cu salariul de la stat. Care este hotărârea premierului← Close