Centrul de Studii „Mihai Eminescu” iniţiază acţiunea „Stau acasă şi povestesc”

Adrian, 24 mart.. 2020

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu iniţiază acţiunea „Stau acasă şi povestesc”. Sunt încurajaţi să participe, în special, cei care au peste 60 de ani sau au o experienţă bogată de viaţă.

„Vă îndemnăm să staţi acasă, să scrieţi (de mână sau la computer) şi să trimiteţi pe adresa noastră (inclusiv text fotografiat, inclusiv însoţit de fotografii) dumneavoastră direct sau ajutaţi de cei cu care staţi acasă descrieri de evenimente din viaţa dumneavoastră, evenimente la care aţi participat sau consideraţi că sunt relevante, istorii ale vieţii, texte orale povestite de alţi oameni pe care le-aţi reţinut. Ne puteţi trimite şi texte înregistrate audio (…) Aşteptăm textele dumneavoastră, pe măsură ce le scrieţi, pe adresa: stauacasapovestesc.ipotesti@gmail.com”, anunţă cei de la Memorialul Ipoteşti.
Sunt încurajaţi să participe, în special, cei care au peste 60 de ani sau au o experienţă bogată de viaţă.

„Vom aduna, astfel, cât stăm acasă, un corpus de texte Povestea vieţii care să ne intrige, inspire, fascineze, să ne lase fără cuvinte, texte scrise de persoane cu înţelepciune şi cu un mod aparte de înţelegere a anumitor aspecte ale vieţii. Ne propunem prin această colecţie de texte să reţinem imaginea lumii din care se pot reliefa dominantele unei mentalităţi şi ale unei colectivităţi în parcursul său istoric şi în trăirea intimă a evenimentului”, se arată în comunicat.

Textele vor fi puse mai târziu, cu acceptul autorilor, la dispoziţia celor care vor dori să lucreze cu ele în domenii precum lingvistică, psihologie, sociologie, istorie, sociolingvistică, mistico-religioase, antropologie, folclor şi educaţie.← Close