CERT-RO: Identitatea vizuală a retailerului Carrefour, copiată şi utilizată într-o campanie de tip scam

Adrian, 02 apr.. 2020

„Continuă valul de campanii de tip #scam care vizează utilizatori din România! Atacatorii par să se folosească în continuare de domeniu .club, pentru a lansa tentative de fraudare a clienţilor unor hypermarketuri cunoscute la nivel naţional. Aşadar, a venit rândul celor de la #Carrefour să le fie copiată şi utilizată identitatea vizuală, într-o campanie de tip scam cu vouchere false de cumpărături. Compania a publicat deja un mesaj de avertizare pentru clienţi, pe conturile oficiale”, menţionează CERT-RO pe pagina sa de Facebook.

Ca şi în cazurile precedente, încercarea de păcălire a utilizatorilor păstrează aceiaşi paşi: trei întrebări generice despre experienţa la cumpărături în hypermarket, redirecţionare către diverse site-uri potenţial maliţioase şi răspândirea mai departe a campaniei către contactele de WhatsApp ale victimei.

Totuşi, suma oferită ca recompensă de către atacatori pare să crească de la campanie la campanie, ajungând acum la o valoare de 5.000 de lei, dublu faţă de scam-ul precedent, în care se foloseau de Mega Image.

Până acum, au fost vizate de astfel de astfel de campanii timp scam, Profi, Mega Image, Lidl, Kaufland, Adidas şi Ikea.← Close