Contract pentru lucrări de alimentare cu apă și canalizare a Zalăului de peste 52 de milioane de lei

Adrian, 24 mart.. 2020

Compania de Apă Someș SA Cluj-Napoca a semnat, marți, contractul de lucrări privind extinderea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în Zalău, județul Sălaj, în valoare de 52,6 milioane de lei din fonduri europene. Durata de execuție este de doi ani.

Potrivit unui comunicat al Companiei de Apă Someș SA transmis, marți, contractul prevede construirea a peste 50 de kilometri de noi rețele de apă și canalizare în municipiul Zalău.

„A fost semnat, marți, contractul de lucrări privind extinderea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în municipiul Zalău din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) în valoare de 52,6 milioane de lei. Durata de execuție va fi de 24 luni, iar lucrările vor include construcția a aproximativ 17,4 kilometri de rețele noi de alimentare cu apă pe 30 de străzi, respectiva 38,7 kilometri de rețele de canalizare noi pe mai mult de 70 de străzi din Zalău. De asemenea, contractul prevede realizarea unei conducte de aducțiune a apei de 6,7 km până în localitatea Stâna”, se arată în comunicat.

Reprezentanții companiei au afirmat că acest contract face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, cu o valoare totală de 355,6 milioane de euro.

85% din acestă sumă este asigurată din Fondul de Coeziune al UE.← Close