Cristina Zarioiu, povestea unei noi carti. „Astăzi a fost o zi bună” un roman despre eșec, durere, dar și despre fercirea autentică

Adrian, 13 aug.. 2019

Fiecare dintre noi are parte la un moment dat în viață cea mai importantă călătorie: călătoria interioară. Poate să fie la 20, la 30, la 40 de ani sau mai târziu. Scriitoarea Cristina Zarioiu a făcut această călătorie la 30 de ani. A plecat în ținuturi îndepărtate, în America și mai apoi în Africa ca să afle cine e și care-i sunt valorile.

„Astăzi a fost o zi bună”, o carte despre vulnerabilitate, eșec, durere, dar și despre fercirea autentică

„Astăzi a fost o zi bună” este o poveste autobiografică, ce ne aduce cumva aminte de celebrul roman al scriitoarei Elizabeth Gilbert, „Eat, pray, love”. Un roman care vorbește despre vulnerabilitate, eșec, durere, dar și despre fercirea autentică și puterea pe care o are momentul prezent.

Cristina Zarioiu, povestea unei noi carti. „Astăzi a fost o zi bună” un roman despre eșec, durere, dar și despre fercirea autentică
„Astăzi a fost o zi bună” este o poveste autobiografică, ce ne aduce cumva aminte de celebrul roman al scriitoarei Elizabeth Gilbert, „Eat, pray, love”

Mai multe despre scriitoare și romanul ei, aflați din interviul pe care ni l-a acordat.

Ce te-a inspirat să scrii cartea “Astăzi a fost o zi bună”?

Povestea pe care am scris-o în cartea „Astăzi a fost o zi bună”descrie ce am trăit eu pe parcursul unui an de zile, cel în care am împlinit 30 de ani. La prima vedere cartea pare un jurnal de călătorii, despre America și Africa. Dar este mai mult decât atât. Este mai degrabă un volum despre călătoria interioară avută.

Am cunoscut pe rând entuziasmul și patosul atunci când am pornit în cucerirea visului american, apoi eșecul, tristețea. Singurul lucru care m-a trezit din starea de apatie a fost un diagnostic medical destul de dur pe care l-am primit și cu care a trebuit să mă confrunt.

Apoi mi-am învins toate fricile și temerile și am plecat singură în Africa, o călătorie pe care am denumit-o cea mai frumoasă din viața mea de până acum. Și asta pentru am trăit la prezent și am întâlnit oameni de la care am învățat foarte multe.

„Astăzi a fost o zi bună”. Ce mesaj transmite Cristina Zarioiu

Ce mesaj ai vrut să transmiți cititorilor prin această carte?

Este o carte în care îmi doresc ca fiecare dintre cititori să se regăsească. Este o carte care vrea să lase la o parte iluzia unei vieți perfecte ilustrată de rețelele de socializare din ziua de azi și să ofere mai mult spațiu vulnerabilității și trăirilor autentice. Lucruri de care avem nevoie într-o lume  atât de digitalizată.

Și așa cum titlul o spune, la finalul zilei să găsească ceva frumos și pentru care să fie recunoscători.

Ce impact a avut până acum cartea asupra cititorilor?

M-au bucurat și m-au emoționat toate mesajele și recenziile primite de la cititorii de până acum. Mulți mi-au spus că nu au mai lăsat-o jos din mână, că au trăit și au călătorit cu mine în America și în Africa. Iar după ce au terminat de citit s-au simțit mai prezenți și mai motivați să încerce în fiecare zi să trăiască cu adevărat, să simtă viața și să se bucure de ea.

 „Astăzi a fost o zi bună”
„Astăzi a fost o zi bună”

Iar eu sunt recunoscătoare pentru fiecare mesaj pe care îl primesc de la cititori. Sunt de părere că și dacă numai un singur om va fi atins de ceea ce am scris, va avea un impact viața lui, atunci cartea și-a atins scopul.

În cât timp a fost scrisă cartea „Astăzi a fost o zi bună”

Cât timp ți-a luat să scrii cartea?

Întrebarea asta mi se pune cel mai des. Nouă luni mi-a luat. Însă cele nouă luni au fost de scris și rescris. Altfel, mi-a luat cam 30 de ani ca să scriu cartea. Să mă maturizez, să învăț să privesc viața într-un anume mod.

Povestește-ne despre evenimentul de lansare

Lansarea a avut loc la sfârșitul lunii iunie în Cărturești Verona, un loc tare drag mie. La peste 35 de grade și la o oră la care se difuza un meci important de fotbal, sala a fost plină. Atunci am realizat cât de norocoasă sunt, că am atâția prieteni.

M-am simtit onorata de prezența celor două inviate speciale, Diana Cosmin (scrie despre tot ce e fin și fain pe Fine Society) și Rusanda Cojocaru (creator Bookletta) și de prezența domnului Valentin Ajder, directorul editurii Eikon, cu care am ales să public cartea.

Cum vezi “Astăzi a fost o zi bunăfață de romanul tău de debut, „Indecizii”?

Fiind cartea de debut „Indecizii” îmi este tare dragă și mă bucură ca și acum, la trei ani de la lansare, încă se mai citește. “Astăzi a fost o zi bună” a fost scrisă într-o altă etapă din viața mea. O etapă a maturizării aș putea spune. Dar noi creștem, evoluăm, și la fel fac și scrierile noastre.

De unde poate fi achiziţionată cartea „Astăzi a fost o zi bună”

Cristina Zarioiu, povestea unei noi carti. „Astăzi a fost o zi bună” un roman despre eșec, durere, dar și despre fercirea autentică
„Astăzi a fost o zi bună” un roman despre eșec, durere, dar și despre fercirea autentică

Unde ai învățat să scrii?

Am tot scris, rescris și am citit mult. Până la urmă e vorba de o rutină, de un exercițiu al scrisului, nu de o rețetă de tipul „Cum să scrii un roman în 5 pași”.

M-au ajutat și cursurile de storytelling ale Livianei Tane. Tot ea a fost cea care mi-a corectat cartea,a venit cu ideea titlului pentru carte și mi-a dat sfaturi pentru care îi multumesc mult.

La final se poate menționa

Cartea Astăzi a fost o zi bună se poate comanda online sau găsi direct în librăriile Cărturești, Humanitas, Sophia,  libris, librarieonline.net, librarie.net, eikon.ro și alte librării din toată țară.

Citeşte şi:← Close