Cutremur puternic în Indonezia, 6.9 grade au zguduit din temelii țara

Adrian, 06 mai. 2020

Un cutremur de 6.9 grade s-a înregistrat la ora 17:00 ora României, țara fiind din nou lovită de un seism care decamndată nu se știe cat de multe pagube a făcut.

Conform primelor date primite de la EMCS, cutremurul s-a produs în Marea Banda, situată în Insulele Maluku din Indonezia, legată de Oceanul Pacific, dar înconjurată de sute de insule, precum și de mările Halmahera și Ceram. Se află la aproximativ 1000 km est la vest și aproximativ 500 km nord la sud.

Mărturiile oamenilor aflați în apropierea zonei în care s-a produs cutremurul din Indonezia spun că acesta s-a simțit foarte tare în unele zone din Indonezia. Chiar și în Filipine cetățenii care locuiesc în această țară au simțit mișcarea seismică.

Marturiile oamenilor dupa cutremurul din Indonezia din 6 mai
Marturiile oamenilor dupa cutremurul din Indonezia din 6 mai

Până la ora publicării acestui articol autoritățile locale nu au raportat victime sau pagube materiale semnificative și nu a fost emisă o alertă de tsunami. Cutremurul din Indonezia de astăzi este unul dintr-o serie de alte seisme care au pus la pământ țara în anii trecuți.

Lovită aproape constant de cutremure, Indonezia este aproape mereu în reconstrucție grea din cauza lipsei banilor, iar traiul oamenilor este și mai afectat de aceste fenomene, care dărâmă puținul pe care l-au acumulat.← Close