Data BREXIT Marea Britanie vrea un nou acord sau o amânare a ieșirii din UE

Adrian, 16 oct.. 2019

Marea Britanie s-a răzgândit din nou. Vrea un nou acord cu Uniunea Europeana până pe 19 octombrie. Data BREXIT-ului ar fi aproape, conform premierului Boris Johnson.

Data BREXIT-ULUI?

Data la care Marea Britanie vrea să părăsească uniunea este din nou declară. Premierul Johnson cere o amânare în cazul în care nu reușește să ajungă la un acord.

Consilierii juridici ai Guvernului au transmis unei instanţe din Scoţia că va fi aplicată Legea Benn, care prevede amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă nu se ajunge la un acord formal privind Brexit.

Conform documentelor guvernamentale, Guvernul Boris Johnson va solicita amânarea Brexit dacă nu se ajunge la niciun acord cu UE până pe 19 octombrie.

Conţinutul documentelor intră în contradicţie cu poziţia publică a premierului Boris Johnson, care a afirmat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu ori fără un acord Brexit. Camera Comunelor a adoptat o lege (numită Legea Benn), prin care blochează producerea Brexitului fără acord.

Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene, scrie HUFF.ro.← Close