Decizie fără precedent a prințului Harry și Meghan! Își „dau demisia” de la Casa Regală

Adrian, 10 ian.. 2020

După zvonurile legate de un posibil divorț, cuplul regal a aruncat bomba. Nu divorțeaza dar se retrag din rolurile familiei regale.

Harry și Meghan au anunțat, miercuri seară, printr-un mesaj postat pe Instagram, că se dezic de îndatoririle care le revin în calitate de membri atât de importanți ai familiei regale.

“După mai multe luni de reflecţie şi discuţii între noi, am decis ca în acest an să facem tranziţia spre construcţia progresivă a unui nou rol în cadrul acestei instituţii. Intenţionăm să ne retragem din calitatea de membri ‘seniori’ ai familiei regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, continuând însă să o susţinem deplin pe Majestatea sa Regina. Avem acum în plan să ne împărţim timpul între Regatul Unit şi America de Nord, continuând să ne onorăm datoria faţă de Regină, Commonwealth şi patronajele noastre. Mutarea parţială în America de Nord ne va permite să ne creştem fiul într-o apreciere pentru tradiţia regală în care s-a născut, oferind în acelaşi timp familiei noastre spaţiul de a se concentra pe următorul capitol”, au declarat Harry și Meghan în comunicatul postat pe rețeaua de socializare.

Membri familiei regale sunt profund dezamagiți

Regina Elisabeta a II-a a aflat de pe Instagram de decizia nepotului său preferat, și nu de la el, fapt ce a scandalizat opinia publică britanică.

Presa a scos în evidență motivul pentru care prințul Harry este criticat destul de dur, și anume faptul că nu și-a anunțat nici măcar bunica, cu atât mai puțin pe tatăl sau fratele său, ambii find deranjați de decizia luată.

„Exclusiv: Bombă la palat. Război civil după ce Harry și Meghan demisionează din familia regală. Regina este întristată, Charles și William, furioși”, a scris The Sun.

Nici alți oameni din domeniu nu au putut să treacă cu vederea întâmplarea.

„Oamenii îmi spun că sunt prea critic cu Meghan, dar și-a abandonat propria familie, și-a abandonat tatăl, i-a îndepărtat pe majoritatea prietenilor, l-a despărțit pe Harry de William și acum de întreaga lui familie. Contribuabilii nu ar trebui să plătească un ban pentru a susține noua viață a lui Harry, de celebritate fără obligații. Nici măcar un ban.”, spune celebrul jurnalist Piers Morgan, fost prieten al lui Meghan, de pe vremea când ducesa era o simplă actriță de Hollywood.

Deși sunt complet dezamăgiți și nemultumiți de ceea ce au declarat ducii de Sussex, membri familiei regale grăbesc procedurile pentru a găsi cele mai bune soluții în legătură cu schimbarea pe care cuplul regal și-o dorește.

„Înţelegem dorinţa lor de a urma o cale diferită, dar aceste lucruri sunt complicate şi e nevoie de timp pentru a fi stabilite„, a fost replica primită din partea Palatului Buckingham, la doar câteva ore de la anunțul făcut de Harry și Meghan.

Chiar și supușii maiestății sale sunt șocați de decizia luată de cuplul regal.

„M-am întristat când am aflat această veste. Regret să îl văd pe prințul Harry îndepărtându-se. Cred că s-ar putea să îi dăuneze și imaginii Reginei. Le urez tot binele, dar mi-aș fi dorit ca acest lucru să nu se întâmple.”, a spus un bărbat.

Însă pe continentul american, cei doi, Harry și Meghan, se pare că deja au oameni alături de ei.

„Suntem mândri de ei că au avut puterea să ia o astfel de decizie. E un lucru mare să ai puterea să înfrunți Familia Regală. Nu știm ce se întâmplă exact în spatele ușilor închise și cum este cu adevărat Familia Regală, dar credem că este foarte curajos din partea lor să facă acest lucru, iar noi ne bucurăm pentru ei.”, a declarat unul din susținătorii celebrului cuplu.← Close