Doliu în muzica populară! A murit Ileana Bacîtea, solistă renumită a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului”

Bosioc Cristina, 04 dec.. 2019

Din păcate una dintre cele mai mari voci ale ansamblului folcloric „Doina Gorjului”, Ileana Bacîtea, a decedat. Totți artiștii din muzica populară, dar și iubitorii acestui gen de muzică, o plâng pe cea care a fos una dintre cele mai iubite cântărețe din România.

Doliu în muzica populară! A murit Ileana Bacîtea, solistă renumită a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului”

Decesul a fost confirmat pe o rețea de socializare de interpreta Natalia Gorjeanu. „Cu durere în suflet anunţ trecerea în nefiinţă a dragei mele prietene şi colege Ileana Bacîtea. Sunt împietrită de durere. Drum lin spre îngeri Ileana Bacîtea ! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău”, a transmis și cântăreața de muzică populară Maria Loga.

Ileana a acceptat să cânte fără să fie plătită, iar colegii eu au apreciat enorm acest lucru. Acum toată lumea o plânge și cei apropiați sunt în șoc.

„În perioada anilor ’90 erau mari probleme, dar n-am ţinut cont de propuneri şi am rămas alături de o mână de oameni cu care am şi salvat ansamblul de la desfiinţare. Neavând fonduri, o perioadă mare de timp, cântam fără a fi plătiţi şi aşa am reuşit să-l menţinem în viaţă“, îşi amintea artista într-un interviu pentru Adevărul.

Ileana Bacîtea își iubea enorm meseria și își dorea să ducă mai departe cântecul gorjenesc.

„În cântecul meu se regăsesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzică populară de la mari artişti: Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol, Maria Lătăreţu, pentru că am vrut să duc mai departe folclorul tradiţional. Aceste renumite şi neuitate soliste trăiesc prin noi şi cântecele noastre“, mai povestea Ileana Bacîtea.

Citește și: Horoscop 5 decembrie 2019. Ce ne așteaptă în Ajuns de Moș Nicolae

Citește și: Horoscop săptămânal Minerva 2-8 decembrie 2019← Close