Finanţare europeană de peste 26 milioane de lei pentru reabilitarea unui imobil al Universităţii „Aurel Vlaicu”

Hoidrag Laurentiu, 06 mai. 2020

O clădire a Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad va fi reabilitată în întregime, pentru a se muta în ea Facultatea de Ştiinţe Economice, proiectul obţinând o finanţare europeană nerambursabilă de peste 26 de milioane de lei.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a anunţat că a fost semnat, miercuri, contractul de finanţare în cadrul Regio – Programul Operaţional 2014-2020, pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea clădirii Corp A, din str. Paul Chinezu nr. 10, demolare parţială corp B”, care are ca beneficiar Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

Clădirea este o fostă şcoală gimnazială, dar a fost primită de universitate pentru a-şi extinde spaţiile de predare.

„Proiectul cuprinde inclusiv dotarea unităţii de învăţământ cu toate echipamentele specifice necesare, iar peste 1.100 de studenţi vor beneficia de această infrastructură de educaţie extinsă, reabilitată şi modernizată”, a anunţat ADR Vest.

La finalul lucrărilor, care vor dura cel mult 34 de luni, imobilul va avea o suprafaţă totala desfăşurată de 3.313 metri pătraţi.

Valoarea totală a investiţiilor de ridică la 26.938.056 lei, din care 26.399.295 lei reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă.← Close