Guvernul a luat decizia! Se prelungește până la 25 octombrie! Războiul declanșat de decizie

Adrian, 14 iun.. 2020

Starea de Alertă expiră luni 16 iunie, iar prelungirea acesteia depinde de hotărârea pe care o va lua guvernul. Ludovic Orban a declarat pentru presă că se ia în calcul prelungirea acesteia cu încă 30 de zile. Motivul este că în stare de alertă, guvernul poate adopta măsuri mai rapid și mai ușor pentru a limita sau restricționa anumite drepturi. Florin Cîțu a luat o decizie care a declanșat un război și a prelungit suspendarea executărilor și popririlor până pe 25 octombrie.

Starea de alertă prelungită cu 30 zile?

Astăzi sau mâine șe asteaptă prelungirea stării de alertă. Orban a spus că decizia va fi comunicată cel târziu cu câteva ore înaine de expirarea prezentei, adica pe  16 iunie.

Starea de alertă facilitatează luarea de măsuri care pot restricționa sau limita unele drepturi fară ca cineva să aibă posibilitatea să dea în judecată statul român din cauza acestui lucru.

Un articol din legea drepturilor omului prevede că statul poate să limiteze drepturi în stare de urgență sau stare de alertă.

Florin Cîțu: Se prelungește până la 25 octombrie

Florin Cîțu a declanțat un război în rândul executărilor judecătorești, deoarece a prelungit suspendarea executărilor silite și a popririlor pe venituri până pe 25 octombrie. Valul de reacții a venit imediat după anunț, practic toți cei care până acum erau executați beneficiază în continuare de întreg venitul fără să le mai fie luat din salariu 33% pentru o poprire sau 50% daca sunt două sau mai multe.

De asemenea cei care se află în executare silită mai au timp până pe 25 octombrie să achite datoriile și să devină proprietari cu drepturi depline pe bunurile care le-au fost executate silit, dar nu s-a ajuns în etapa de evacuare sau procedura finală.

Decizia vine în sprijinul românilor cu datorii, sute de mii de persoane sunt poprite de bănci sau IFN-uri pentru credite neachitate sau chiar de stat de ANAF pentru datorii la Bugetul de Stat.← Close