Iohannis: Guvernul va da ordonanța prin care ratele la bănci se pot amâna cu până la 9 luni

Adrian, 25 mart.. 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că Guvernul este pregătit să dea joi ordonanța care va permite amânarea plății ratelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cu până la 9 luni.

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul la finalul unei întâlniri pe care a avut-o meircuri cu premierul și mai mulți miniștri.

„Guvernul este pregătit ca mâine (joi-n.r.) să dea ordonanța de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, dar și pentru firme: La cererea celor care au rate la bănci ratele se pot amâna cu până la 9 luni”, a spus Klaus Iohannis.

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni. El a spus că măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoaneje juridice, adăugând că nu e nevoie de niciun fel de hârtie doveditoare pentru amânarea plăţii ratelor, această formulă fiind adoptată pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic. Ministrul a subliniat că nu este vorba despre ştergerea ratelor, ci doar despre o păsuire care se va extinde şi după perioada de urgenţă.

„Este o păsuire care se va întinde după aceea şi după perioada (iniţială – n.r.) de păsuire, vor fi măsuri care să ajute şi după aceea. Pentru persoane juridice avem deja tot felul de instrumente, ne uităm şi pentru persoane fizice. Am mers pe o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice, forma finală va veni joi, dar nu există condiţionalităţi”, a spus ministrul Finanţelor, la Digi24.← Close