Min. Justiţiei din Germania ia în calcul naţionalizări ca să protejeze structura economică a țării

Adrian, 25 mart.. 2020

Germania trebuie să-şi protejeze structura economică în timpul crizei cauzată de coronavirus şi să prevină vânzarea sau destrămarea companiilor cheie, a declarat miercuri ministrul Justiţiei de la Berlin, Christine Lambrecht, pentru cotidianul Handelsblatt, preluat de Reuters.

„Este imperativ să protejăm structura economică în timpul crizei şi să prevenim vânzarea sau destrămarea firmelor importante. În acest scop, statul este pregătit să preia participaţii în companii, parţial sau chiar complet, dacă va fi necesar”, a declarat ministrul justiţiei Christine Lambrecht.

DAX, indicele bursier al celor mai importante 30 de firme germane a înregistrat o scădere de 25% în ultima lună în condiţiile în care coronavirusul a îngheţat majoritatea economiilor de pe continent. Săptămâna trecută, ministrul Economiei Peter Altmeier a declarat că statul ar putea prelua participaţii parţiale sau chiar companii întregi pentru a preveni preluări ostile ale celor mai mari firme germane.

Germania se află în procesul consolidării regulilor privind investiţiile străine, o mişcare efectuată deja de Spania în condiţiile în care analiştii de fuzioni şi achiziţii se aşteaptă ca investitorii bogaţi, unii finanţaţi de state, să-şi dorească să cumpere ieftin companii şi participaţii în această perioadă incertă.← Close