Nava groazei: un al doilea român a fost infectat cu coronavirus

Adrian, 19 feb.. 2020

Nava pe care se aflau 17 români, majoritatea membri ai echipajului a raportat o nouă infecție cu coronavirus pentru al doilea român aflat pe îmbarcațiune.

Acesta a fost transportat de urgență la spitalul din Japonia unde se află și primul român infectat.

Statele Unite au început o amplă campanie de debarcare a cetățenilor săi de pe nava groazei și repatrierea lor spre țara natală dupa ample controale medicale.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome”, a transmis Mediafax

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat ca este la curent cu situația românilor aflați pe nava de croazieră și depune toate eforturile pentru ca aceștia să primească asistența necesară.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome”, a mai transmis MAE.

Peste 500 de peroane de pe nava groazei au fost infectate cu virusul care a luat peste 2000 de vieți și a îmbolnăvit alte 75000 de persoane.

Autoritățile japoneze au fost aspru criticate pentru ca au luat decizia de a ține pasagerii navei de croazieră sechestrați, iar mai multe asociații afirma că acest lucru nu face decat să se îmbolnavească cu coronavirus cât mai multe persoane dat fiind faptul ca sunt într-un spatiu închis.

MAE interzice călătoria în China și zonele afectate

 

MAEMAE a publicat pe siteul sau o serie de avertisemente de călătorie pentru cetățenii care își doresc sa se deplaseze în zonele cu focare, cetățenii români au interdicție de călătorie.← Close