Numărul de amenzi pentru nerespectarea regulilor de izolare, în creştere în Italia

Adrian, 05 apr.. 2020

Numărul amenzilor pentru încălcarea regulilor de izolare a trecut sâmbătă de 9.300 în Italia, cel mai ridicat nivel de la 26 martie, în timp ce inclusiv activităţile profesionale autorizate sunt în mare parte oprite, relatează AFP.

În total, 9.284 de persoane au fost sancţionate pentru că erau în afara casei fără justificare, 54 pentru că au prezentat o declaraţie pe proprie răspundere falsă şi 10 pentru că au încălcat carantina fiind depistate cu COVID-19, conform datelor comunicate duminică de Ministerul de Interne.

În privinţa activităţilor comerciale, 173 de firme au fost sancţionate, dintre care 14 au fost închise provizoriu, iar 13 au fost închise definitiv.

La Milano, conform datelor colectate de autorităţile regionale, mobilitatea populaţiei s-a redus sâmbătă de la 38% la 30%, un procent conform cu cel de sâmbăta precedentă, însă sancţiunile sunt tot mai dure.

Ministerul de Interne pregăteşte în prezent un plan de control pentru Paşte şi zilele de dinainte cu scopul de a împiedica deplasarea familiilor spre reşedinţa lor secundară atunci când cursurile online pentru elevi se vor întrerupe.

De la 11 martie la 4 aprilie, forţele de poliţie au controlat 4,8 milioane de persoane şi 2,1 milioane de firme şi magazine. În total, au fost amendate 176.767 de persoane în Italia, unde populaţia va intra luni în a cincea săptămână de izolare.← Close