Sindromul oboselii cronice se poate ameliora cu ulei CBD

Bosioc Cristina, 03 apr.. 2020

Sindromul de oboseală cronică poate afecta oamenii pe neașteptate. Această boală este prea puțin cunoscută în momentul de față. Medicii care au analizat simptomele și-au dat seama că nu este vorba despre ceva banal. Oamenii care trăiesc cu acest sindrom au parte de o schimbare radicală a vieții, din cauza efectelor neplăcute create de boală.  

La un moment dat însă, unii dintre cei afectați ajung la medic – probabil pentru alte probleme de sănătate – și descoperă că suferă și de sindrom de oboseală cronică. Deși simptomele erau clare, ei aveau impresia că trec prin momente de slăbiciune și de stres și că viața merge mai departe. Zi de zi se simțeau mai obosiți, nu mai aveau răbdare nici măcar să asculte oamenii vorbind. Orice zgomot părea a fi amplificat și obositor. Ei doreau să aibă parte doar de liniște și de mult somn. 

Sub îndrumarea medicului au aflat care este diagnosticul lor – sindrom de oboseală cronică. Anxietatea împreună cu atacurile de panică, oboseala accentuată și sistemul imunitar slab îi făceau să nu mai poată lucra la capacitatea maximă. Activitățile pe care altădată le realizau în scurt timp, acum necesitau mai multe ore din cauza lipsei de concentrare și a oboselii accentuate. 

Viața nu mai era la fel, starea de sănătate se înrăutățea pentru că acest sindrom de oboseală cronică are și consecințe nedorite asupra organismului (probleme de tensiune arterială, de ritm cardiac, variații ale temperaturii corpului, fibromialgie, depresie și altele). Sindromul este cunoscut și cu denumirea de encefalomielită mialgică și se caracterizează prin senzație de oboseală extremă. 

Boala se dezvoltă treptat, poate să apară după alte suferințe sau boli infecțioase, autoimune, boala Lyme, Crohn, etc.

Conform statisticilor, cele mai multe cazuri de sindrom de oboseală cronică apar în timpul epidemiilor. Principalele simptome în cazul acestei boli sunt: 

  • Dureri de gât și dureri musculare
  • Scăderea capacității de concentrare și a memoriei pe termen scurt
  • Dureri de articulații și ligamente
  • Edem sau umflarea picioarelor
  • Creșterea în volum a ganglionilor limfatici în zona gâtului
  • Stare de somnolență permanentă
  • Dureri de cap moderate până la severe
  • Senzație de slăbiciune la exerciții fizice și la activitate intensă.

Sindromul de oboseală cronică afectează în prezent milioane de oameni și poate duce orice persoană la disperare. Numărul de cazuri în rândul femeilor este de 4 ori mai mare decât cel în rândul bărbaților. Unii spun că o cauză ar fi și de natură hormonală, de aceea femeile au simptomele acestui sindrom. Alți factori de risc sunt depresia și stresul, de care suferă mulți oameni care lucrează în diverse domenii.Boala se caracterizează prin oboseală extremă care, deși pare de necrezut, nu se poate trata prin somn. În plus, trebuie menționat că în cazul acestui sindrom, simptomele sunt agravate prin activități fizice și mentale. Iată care sunt principalele sfaturi prin care se poate ameliora sindromul oboselii cronice:

   1. Faceți o plimbare de 15-20 de minute ori de câte ori vă simți obosit, sau dormiți cel puțin o jumătate de oră în timpul zilei, pentru a vă reface nivelul de energie în organism. 
   2. Urmați o alimentație sănătoasă și echilibrată. Probabil deja faceți asta, dar evitați totuși produsele cu grăsimi trans, care au prea multă sare sau zahăr, cât și băuturile zaharoase. Toate aceste produse vă pot scădea nivelul de energie din organism în numai 30 de minute și de aceea vă simțiți mai obosiți. 
   3. Încercați uleiul CBD, produs natural, care poate ajuta în tratamentul sindromului de oboseală cronică. Acest produs conține cannabidiol (CBD) care este eficient în ameliorarea simptomelor de dureri articulare, de ligamente și tendoane, care sunt create de acest sindrom. De asemenea, CBD-ul are efect bun și în ameliorarea altor simptome fizice și psiho-cognitive diferite. Are proprietăți calmante și antiinflamatorii, combate oboseala, depresia, anxietatea și insomnia. Puteți găsi ulei CBD importat din Olanda de pe ulei-cbd.ro.
   4. Citiți o carte sau studiați ceva pentru că asta vă ajută să vă mențineți motivat. 
   5. Faceți-vă timp pentru activități relaxante, pentru a vă elibera de tensiune, nervozitate și stres. 
   6. Respectați-vă orele de odihnă. Dormiți suficient noaptea, aveți nevoie de cel puțin 7 ore de somn pentru a nu avea o stare de somnolență a doua zi. 
   7. Evitați stresul, căldura exagerată și sauna, nu vă supărați pentru orice lucru, încercați să gândiți pozitiv și să vă mențineți o stare bună de spirit. 

Mulți oameni suferă de sindrom de oboseală cronică și din cauza altor boli – alergii, infecții, depresie, diabet, anxietate, abuz de alcool, tulburări de somn sau cancer. Medicii recomandă în astfel de cazuri un tratament pentru ameliorarea simptomelor, în funcție de fiecare pacient în parte și de starea lui de sănătate.← Close