Subiecte Limba Română Evaluare Națională 2020 – Ce subiecte vor avea elevii la Capacitate

Adrian, 14 iun.. 2020

Evaluarea Națională 2020 a început cu probla la Limba Română, Subiecte Limba Română sunt de nivel mediu. Ministrul Educației a promis că acestea au fost elaborate pentrua da șansa fiecărui elev să treacă examenul de Capacitate. Subiectele sunt ca și până acum formate din 3 mari puncte. În funcție de notele obținute la Testele Naționale elevii se pot înscrie la licee.

Subiecte la Limba Română – Testarea Națională 2020

Testarea Națională începe cu probele la Limba și Literatura Română, subiectele au fost publicate pe unele site-uri care cereau și bani pentru a putea fi descărcate. Ministerul a intervenit și specificat că acele subiecte NU sunt oficiale și că nu trebiesc luate în cosiderare.

La Română subiectele sunt stocate în serverele Ministerului Educației și vor fi date spre centrul de examen abia cu  câteva minute înainte de ora de start a examenului de Capacitate.

Aseară a scăpat pe internet procedura completă de 49 de pagini care a fost transmisă unităților scolare și HUFF.ro a publicat în exclusivitate documentul transmis de Minister, centrelor de examinare.

Fiecare sală de curs va avea maxim 10 elevi. Aceștia vor fi triați la intrare, iar cei cu temperatura peste 37.3 grade nu vor fi primiți la examen. Medicii și personalul auxialiar au fost pregătiți de Ministerul Sănătății să testeze elevii de mai multe eori, pentru a se asigura dacă temperatura crescută nu este pe motiv de stres.

Elevii care pica de trei ori testul termometrului nu vor putea susține proba la Limba Română.

Ce se știe despre subiecte la Limba Română?

La evaluarea națională se vor da subiecte ce acoperă cei 4 ani de studiu, dar fară să includă și materia din semetrul doi în care elevii au stat mai mult acasă. Ministrul Educației asigură elevii că subiectele de la capacitate nu vor fi grele, dar nici ușoare ci vor fi adaptate și pentru perioada în care elevii au stat acasă.

Ministerul consideră că în perioada martie – iunie până la închiderea anului școlar, elevii au avut timp să se pregătească și de asemenea școlile au fost intruite să ofere suport elevilor pentru a trece cu bine de Testele Naționale.

Calendar Testare Națională / Examen de capacitate

Calendarul oficial publicat pe siteul evaluare.edu.ro, a fost publicat. Rezultatele la examenul de Testare Națională / Capacitate vor fi afișate pe 22 iunie. Contestațiile pot fi depuse pe 22 și 23 iunie în intervalul 16.00 – 19.00, iar pe 23 iunie în intervalul 08.00 – 12.00 la centrul de examinare.

 • luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română – Subiecte Limba Română apar în acest articol.
 • Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.
 • 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.
 • 15 iunie 2020                – Limba și literatura română (probă scrisă)
 • 17 iunie 2020                – Matematică (probă scrisă)
 • 18 iunie 2020                – Limba și literatura maternă (probă scrisă)
 • 22 iunie 2020                – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14.00)
 • 22 iunie 2020                – Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 19.00)
 • 23 iunie 2020                 – Depunerea contestațiilor (orele 08.00 – 12.00)
 • 23 – 26 iunie 2020      – Soluționarea contestațiilor
 • 27 iunie 2020                – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Procedura Evaluării Naționale 2020← Close