Trei croitorese din Argeș au oprit producția de rochii ca să facă măști de protecție

Hoidrag Laurentiu, 21 mart.. 2020

Trei croitorese dintr-un atelier din județul Argeș au decis să oprească producția de rochii de ocazie și confecționează măști textile de protecție. Cele mai multe dintre măști sunt donate, iar croitoresele au primit deja comenzi de la medici, polițiști locali și chiar de la farmacii.

Tânăra care conduce atelierul, Camelia Georgiana Zamfir, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că de două zile activitatea croitoriei s-a schimbat. De la rochii de ocazie sau de mireasă, cele trei persoane care lucrează în atelier produc acum măști textile de protecție. Cererea este mult mai mare decât pot ele confecționa.

„Suntem trei persoane. Facem 100-120 de măști pe zi. Avem comenzi multe. Nu cred că le putem face pe toate și direcționăm și către alte ateliere. Cu rochiile de ocazie stăm un pic pe loc. Facem măști pentru că se cer, le cer cei vizați care sună de peste tot. Este o reprofilare temporară pentru a putea să ne continuăm activitatea”, a spus Camelia Georgiana Zamfir.

Aceasta a precizat că măștile textile pe care le produce au două straturi de tifon și unul de bumbac. Deja a făcut donații la Spitalul din Leordeni, iar comenzile continuă să vină.

„Pentru instituții facem gratis. Lor le donăm. Ne-au sunat că vor și polițiști locali, o farmacie ne-a comandat, de la un centru de bătrâni, de la un centru de copilași cu dizabilități. Cei din urmă nu au nimic. Nu au niciun fel de protecție”, a mai afirmat Camelia Georgiana Zamfir.

Măștile care nu sunt donate sunt vândute la prețul de trei lei bucata. Iar speculanții au apărut deja. Creatoarea a primit trei astfel de telefoane, pe care însă le-a refuzat. O persoană a cerut 50.000 de măști, alta 10.000, iar a treia 5000.← Close