Un român din Italia este suspect de infecție cu coronavirus

Bosioc Cristina, 31 ian.. 2020

Un roman care tăiește în Italia este suspect de infecție cu coronavirus, după ce a avut contact cu cei doi chinezi care au călătorit mai bine de o săptămână pe tot teritoriul acestei țări, fiind infectați. Românul lucrează la un hotel unde cei doi s-au cazat.

Un român din Italia este suspect de infecție cu coronavirus

Autoritățile au anunțat primele două cazuri de infecție cu coronavirus din Italia. Doi cetățeni chinezi care s-au plimbat în mai multe orașe sunt infectați. Ulterior acestui anunț a venit și confirmarea că un cetățean român de 42 de ani ar fi suspect de o astfel de infecție.

Românul, identificat drept Marian C., a fost plasat în carantină și apoi dus la spital, pentru a fi testat.

După ce au vizitat mai multe orașe din Italia, au venit și la Roma și miercuri seară au acuzat simptomele specifice virusului. Au fost imediat preluați de o ambulanță și transportați la Institutul Național de Boli Infecțioase din Roma.  Aici, cei doi au fost plasați în carantină, iar hotelul în care s-au cazat este în centrul unei operațiuni de verificare. Camera în care au dormit cei doi turiști a fost sigilată și va fi decontaminată. Măsuri ulterioare ar putea fi aplicate și persoanelor care au intrat în contact cu cei doi turiști, notează digi24.ro

Citește și: Pasager suspect de infecție cu coronavirus pe aeroportul Otopeni

Citește și: Dr. Andrei Laslau: De ce apare infarctul: Cinci cauze pe care toată lumea le ignoră

 ← Close