Val de scumpiri înainte de Paște. Din ce cauză vor crește prețurile la alimente

Hoidrag Laurentiu, 08 apr.. 2019

Val de scumpiri înainte de Paște. Urmează noi scumpiri alimentare pe piața din România! Cresc prețurile la legume, fructe și carburanți! Creșterea prețului barilului de petrol va duce la scumpirea alimentelor de bază, lucru care a început deja să se întâmple.

La ce preț a ajuns barilul de petrol

Val de scumpiri înainte de Paște. Bursa de la New York a anunțat creșterea prețului barilului de petrol cu un dolar și 45 de cenți, o creștere ce reprezintă aproape 3 procente. Astfel, prețul a ajuns la cea mai înaltă valoare în ultimele cinci luni dacă ne raportăm la prețul din toamna lui 2018.

Citește și:

Ce produse se vor scumpi

Val de scumpiri înainte de Paște. Din nefericire, această creștere nu va afecta doar șoferii, ci și prețul alimentelor. Carburanții deja s-au apropiat de 6 lei pe litru, iar în hipermarketuri am verificat și am văzut că fructele și legumele, în special citricele și cele de import, s-au scumpit.

Prețul produselor importate din Spania, Italia sau Polonia au crescut și ele. Așa că, în prag de Paște, ne așteptăm ca mesele românilor să coste mai mult din cauza noului val de scumpiri.

Sursă: www.știrilekanald.ro

← Close