Veste bombă în tenis! Dominika Cibulkova se retrage la doar 30 de ani

Bosioc Cristina, 13 nov.. 2019

Jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova, fost număr 4 WTA, şi-a anunţat, marţi, retragerea din activitatea sportivă, la numai 30 de ani.

Cibulkova și-a anunțat fanii chiar pe contul său de Instagram, iar aceștia au fost extrem de dezamăgiți. Ea este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume și la fost numărul 4 în clasamentul WTA la un moment dat.

“După cum ştiţi, nu am mai jucat la turnee de câteva luni. Ceea ce a început ca o problemă persistentă la tendonul lui Ahile a devenit unul dintre cele mai dificile momente ale vieţii mele – a trebuit să decid ce să fac cu cariera mea. După multă reflecţie, după discuţii şi susţinerea familiei, prietenilor şi echipei mele, am decis în cele din urmă că nu voi mai reveni pe teren ca jucătoare. Este un moment plin de sentimente: tristeţe, teama de necunoscut, dar şi entuziasm pentru ce îmi va aduce viaţa”, a scris Cibulkova pe Instagram.

Se retrage la numai 30 de ani. sursa foto: instagram
Se retrage la numai 30 de ani. sursa foto: instagram

Jucătoarea slovacă are în palmares 8 trofee la simplu și unul la dublu, iar cariera pe care o are în spate este extrem de strălucită. Lumea tenisului este în șoc după această retragere.

“Aleg astăzi pentru a-mi anunţa retragerea din tenis pentru că este şi ziua în care este lansată biografia mea”, a adăugat ea.

Cibulkova este totuși fericită pentru că va putea să petreacă mai mult timp cu familia ei și să își creeze noi amintiri. Fanii îi vor putea urmări în continuare activitatea pe rețelele de socializare.

“Abia aştept să păşesc în următoarea parte a vieţii mele şi să abordez noi provocări, să petrec momente fericite cu familia mea, cu prietenii, să vizitez locuri noi şi să îmi creez noi amintiri. Îmi va fi dor de susţinerea fanilor mei pe terenul de tenis, dar nu vă voi uita niciodată pentru că tenisul va fi mereu parte din mine. Un nou capitol începe acum…”, a mai precizat Cibulkova.← Close