Veste bună pentru angajații din MAI. Salariile lor cresc cu 33%

Bosioc Cristina, 10 ian.. 2020

Veste uriașă pentru toți angajații din MAI! Salariile acestora vor crește cu 33%, potrivit unui comunicat emis ieri către presă, de către Ministerul Afacerilor Interne.

Veste bună pentru angajații din MAI. Salariile lor cresc cu 33%

Guverul liberal vine cu o mulțime de schimbpri și reforme la început de an. Se pare că una dintre cele mai bune vești se îndreaptă către angajații din MAI, care vor avea salarii mai mari în acest an, mărirea fiind una considerabilă de 33%. Persoanele care lucrează în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, fie că sunt poliţiști, militari sau personal civil, vor primi, din luna ianuarie, salarii mai mari, la nivelul celor ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale.

(…) salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare se majorează cu o treime din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis ieri pentru Agerpres.

Toți angajații din sistem vor beneficia de aceste măriri, iar începâns cu luna ianuarie le va fi actualizată alocaţia valorică pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

“Pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Alocațiile s-ar putea dubla anul acesta. Ce spune Președintele Iohannis← Close