Veste de proporții în tenis! Numărul 1 mondial la dublu a fost depistat pozitiv

Bosioc Cristina, 15 ian.. 2020

Veste de proporții în lumea tenisului! Columbianul Robert Farah (32 de ani), numărul 1 la dublu alături de compatriotul său – Juan Sebastian Cabal, a fost depistat pozitiv la testul anti-doping.

Veste de proporții în tenis! Numărul 1 mondial la dublu a fost depistat pozitiv

Toți fanii tenismenului au rămas șocați când Federația Internațională de Tenis a anunțat că Robert Farah a ieșit pozitiv cu Boldenon (un steroid bine cunoscut în rândul sportivilor de performanță), la un test anti-doping efectuat pe data de 17 octombrie 2019.

Sportivul a postat imediat un mesaj pentru fanii săi în care își declară nevinovăția și pune totul pe seama mâncării contaminate de Columbia.

„Acum sunt în Los Angeles și nu mă pot bucura de Australian Open, pentru care mă pregăteam din decembrie. În urmă cu câteva ore, ITF m-a anunțat că în proba mea, realizată în Cali, pe 17 octombrie 2019, a fost găsit Boldenon. Cu două săptămâni înainte, pe 7 octombrie, am făcut un test în Shanghai și totul a fost negativ. În plus, am fost testat de 15 ori, aleatoriu, și mereu rezultatul a fost negativ. 

Așa cum a spus Comitetul Olimpic Columbian, această substanță se găsește mereu în carnea columbiană și poate afecta rezultatele testelor. Sunt sigur că din această cauză a fost rezultatul așa. Împreună cu echipa mea lucrăm pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a povestit Robert Farah.

Robert Farah a participat duminica trecută la un meci demonstrativ în cadrul evenimetului caritabil „Rally for Resilience”. Columbianul a făcut pereche cu Angelique Kerber și a jucat împotriva perechii Simona Halep / Juan Sebastian Cabal.

Citește și: Dramă uriașă pentru Simona Halep! E vorba de un antrenor drag ei, ajuns la spital în stare gravă!← Close