Video. Incendiu uriaș în Siberia. Fumul degajat este vizibil din spațiu

Adrian, 09 aug.. 2019

Video. Incendiu uriaș în Siberia. Fumul degajat este vizibil din spațiu. Incendiile de vegetaţie din Siberia şi fumul degajat sunt vizibile din spaţiu, conform imaginilor obţinute prin sateliţi difuzate de NASA.  Suprafaţa afectată este cuprinsă, conform diverselor surse, între 2,5 milioane şi 4,3 milioane de hectare.

Imagini difuzate de NASA arată zeci de incendii active şi coloane de fum, informează postul Euronews. Agenţia Forestieră rusă a transmis că incendiile active afectează 2,5 milioane de hectare în Siberia. Filiala rusă a organizaţiei Greenpeace susţine că suprafaţa afectată are 4,3 milioane de hectare.

În regiunea Krasnoiarsk, suprafaţa afectată de incendii este de 963.000 de hectare, conform agenţiei de presă Tass. „Potrivit ultimelor informaţii, 118 de incendii de vegetaţie ard pe o suprafaţă de 963.000 de hectare” în regiunea Krasnoiarsk, se menţionează într-un comunicat emis de Departamentul de Pompieri din regiune.

Video. Incendiu uriaș în Siberia. Fumul degajat este vizibil din spațiu

Preşedintele Vladimir Putin a mobilizat armata pentru operaţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Siberia.

Organizaţia Meteorologică Mondială (WMO) a transmis, conform celor mai recente studii, că incendiile din Siberia au emis în atmosferă un volum imens de dioxid de carbon. „Începând din iunie, am observat un nivel fără precedent al incendiilor de vegetaţie în regiunea arctică. Doar în iunie, incendiile au emis 50 de megatone de dioxid de carbon în atmosferă, echivalentul emisiilor anuale ale Suediei”, declara recent Clare Nullis, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Meteorologice Mondiale.

Citeşte şi:

Autorităţile ruse susţin că o parte din incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşare intenţionat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure.

Sursă: Mediafax← Close